mobil menu
ara

TORKU Un Fabrikası üretime başladı

TORKU Un Fabrikası üretime başladı Tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da un sektörüne Konya Şeker’den büyük yatırım. Konya Şeker tarafından yaptırılan Torku Un Fabrikası üretime başladı. Tesis üreticiden doğrudan bisküvilik ve gofretlik buğday alacak. Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, buğday üreticisinin bu tesisten olumlu etkileneceğini söyledi. 

Ülkemiz tarım sektörünün lokomotifi olan Konya Şeker, 2017 yılını da yeni bir üretime başlayarak karşıladı. Ürün portföyünü hızla genişleten ve bölgede ziraatı yapılan veya yapılabilecek tarımsal ürünleri işlemeye yönelik sanayi üst yapısı yatırımlarını 14 yıldır aralıksız gerçekleştiren Konya Şeker, bölgenin en önemli üretim kalemi olan buğdayın bisküvilik ve gofretlik çeşidini girdi olarak kullanacak ve buğday üreticisine de teminat oluşturacak yatırımını tamamladı. 
Geçtiğimiz Ocak ayında inşasına başlanan ve günlük 200 ton Bisküvilik ve Gofretlik Buğday işleme kapasitesine sahip Torku Un Entegre Tesisi yatırım sürecinin ardından üretimine başladı. 

KONYA ŞEKER'DEN BİR YATIRIM DAHA, TORKU UN FABRİKASI 
Hedefini bölgede üretilen veya ekonomik olarak üretilebilecek tüm tarımsal ürünleri kapsayacak şekilde sanayi üst yapısı oluşturmak olarak belirleyen ve yaptığı yatırımlarla bölgede yaygın şekilde üretimi yapılan tarımsal ürünlere pazar garantisi oluşturarak yapacağı yüksek tonajlı alımlarla özellikle hasat döneminde çiftçi lehine fiyat regülasyonu sağlamayı amaçlayan Konya Şeker Bisküvilik ve Gofretlik Buğday için de yeni bir adım attı. 

Her yıl yaklaşık 50 bin üreticiden tarımsal ürün alımı gerçekleştiren ve üreticiye tarımsal ürün bedeli olarak 1 Milyar 350 Milyon TL ödeme gerçekleştiren, yaptığı ödemelerde de peşin ödeme usulünü benimseyen Konya Şeker, şimdi de Bisküvilik ve Gofretlik Buğday üreticisini Konya Şeker güvencesi ile buluşturuyor. Çiftçiden doğrudan alım yapacak olan tesis tüm Konya Şeker yatırımlarında olduğu gibi Entegre Tesis mantığıyla üretim kalemlerini genişletebilecek ve büyümeye elverişli şekilde projelendirildi. 

Un sanayindeki son teknolojiyi kullanacak olan ve Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesinde bulunan tesis, yine tüm Konya Şeker yatırımlarında olduğu gibi kalite ve hijyen açısından üst standart da üretim gerçekleştirecek. İlk etapta endüstriyel un çeşitleri üretecek olan tesis, Torku Unlu Mamuller, Bisküvi, Kek, ve Gofret Üretim Tesislerinin de hammadde ihtiyacını karşılayacak. 

Torku'nun Atıştırmalık Ürünler Üreten Tesisleriyle aynı kampüs bünyesinde üretim gerçekleştirecek olan Torku Un Fabrikası söz konusu tesislerin kullandığı un hammaddesindeki nakliye giderlerini de sıfırlayacağı için diğer işletmelerin işletme verimliliğine de pozitif katkı sağlayacak. 

Türkiye'nin ilk yangına dayanıklı 'ateks' malzemeler kullanılarak inşa edilen Torku Un Fabrikası olma özelliğini taşıyan tesisteki üretim, tamamen hijyenik şartlarda gerçekleştiriliyor. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Un Fabrikasının üretime başlamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede Konya Şeker'in varlık sebebinin üretici olduğunu ve yaptıkları her yatırımın üreticiye mamul ürün pazarından daha çok pay almak için yapıldığını, bazı yatırımların bünyeyi kuvvetlendirmek, bazı yatırımların ise doğrudan tarımsal ürünü işlemek üzere projelendirildiğini söyledi. 

Un Fabrikası yatırımının hem doğrudan tarımsal ürünü işleyecek hem de bünyeyi kuvvetlendirecek iki fonksiyonlu bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Konuk; “Tesis üreticiden doğrudan Bisküvilik ve Gofretlik Buğday alacak. Konya yaklaşık 4,2 Milyon Ton Buğday üretiyor yılına göre değişmekle birlikte bunun yaklaşık yarısı Bisküvilik ve Gofretlik Buğday elbetteki bu tesis Konya'daki bütün Bisküvilik ve Gofretlik buğdayı alamayacak, ancak pazara güçlü ve büyük bir şirketin dâhil olmasının anlamını en iyi Konya çiftçisi bilir. 

Daha önceki yatırımlarımızda da görüldüğü gibi Konya Şeker bir ürüne yönelik yatırım yapmışsa o ürünün pazarı üretici lehine dengelenir. Mesela biz Yem Fabrikasıyla mısır ve arpaya müdahil olduk. Konya Şeker'in o pazara girmesinin sonuçlarından sadece bize mısır veya arpa veren üreticiler faydalanmadı, bu bölgedeki tüm mısır ve arpa üreticileri faydalandı. Özellikle hasat döneminde bizim yaptığımız yüksek tonajlı alımlar mısır ve arpada da üretici lehine fiyat regülasyonu sağladı.
tarih icon 21/02/2017
okuna sayısı icon 2690 defa okundu

Çumra Haberleri Son Dakika

çumra haberleri Çumra'dan; Birlikte daha güçlüyüz. Çumra ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde, tarafsız olarak sizlere bildirmek için çalışmaktayız. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika çumra'dan haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Çumradan. Sosyal medyada takip edin, @cumradan.haber
çumra son dakika haberleri

© 2017 / 2023 - cumradan.com Künyeİletişim [ Reklam ] • Destek: Çumra MTAL