mobil menu
ara

2016' da Google ile en çok ne aradık

2016 İnternet kullanıcıları 2016 yılı içinde Türkiye’de Google arama motoru ile en çok yaptığı ilk dört arama; Facebook, Yotube, Google ve hava durumu kelimeleri oldu.

Google verilerine göre, Türkiye genelin de 2016'da Google'da en büyük yükseliş gösteren aramalar ise "no 309", "slihter io", "aleyna tilki", "film izle 2016", "kerimcan durmaz", "euro 2016", "kısmetse olur", "cep müzik indir", "e devlete giriş" oldu.

Türkiye genelinde "sağlık" kategorisinde "randevu" ilk sırayı aldı, bunu "kalp", "sgk", "acıbadem" ve "nöbetçi eczane" kelimeleri takip etti."Seyahat" kategorisindeki aramalar incelendiğinde, "uçak bileti" ilk sırada bulunurken, bunu "İstanbul", "thy" ve "bilet" izledi. Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren arama ise "Atatürk Havalimanı patlaması" oldu.

"Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla "lig", "Fenerbahçe", "Beşiktaş", "ligtv", "Galatasaray", "maç", "spor" olurken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramalar "Fenerbahçe Grasshoppers", "Emre Mor", "Türkiye Kosova maçı", "Beşiktaş-Dinamo Kiev", "Fenerbahçe Manchester United" oldu.

"Gayrimenkul" alanında ise "Sahibinden", "Milliyet" ve "emlak" sıralaması oluştu.

2016 da en çok hangi ay ne arandı, 2016 da en çok çıkışı ne yaptı? Son dönemde Google'daki aramalar aylık periyotlar halinde şu şekilde gerçekleşti:
- 1 Ocak-1 Şubat: "Facebook", "Youtube", "e okul" en çok aranan kelimeler, "Mustafa Koç", "domuz gribi belirtileri", "Milli Piyango sorgula" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Şubat-1 Mart: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "artık yıl nedir", "ehliyet sınav sonuçları", "deadpool" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Mart-1 Nisan: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok arananlar, "güneş tutulması nedir", "ygs sonuçları", "ygs 2016" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Nisan-1 Mayıs: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "slither io", "Regaip Kandili", "Ayla Çelik Bağdat" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Mayıs-1 Haziran: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok arananlar, "Oya Aydoğan", "Berat Kandili", "Anneler Günü mesajı" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Haziran-1 Temmuz: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "Atalay Filiz", "Kadir Gecesi 2016", "no 309" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Temmuz-1 Ağustos: "Facebook", "Youtube", "son dakika" en çok arananlar, "pokemon go", "darbe", "pokemon go apk", en çok çıkış yapanlar.
- 1 Ağustos-1 Eylül: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "olimpiyatlar", "rio 2016" ve "İsrafil Köse" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Eylül-1 Ekim: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "eba kurs", "Kurban Bayramı mesajları", "e kurs" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Ekim-1 Kasım: "Facebook", "Youtube", "Google" en çok arananlar, "aşure nasıl yapılır", "Vatan Computer", "Aleyna Tilki" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Kasım- 1 Aralık: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok arananlar, "Erdal Tosun", "Öğretmenler Günü", "dağ2" en çok çıkış yapanlar.
- 1 Aralık-31 Aralık: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok arananlar, "no 309", "slither io", "pokemon go" en çok çıkış yapanlar.

Kaynak: AA
tarih icon 31/12/2016
okuna sayısı icon 2397 defa okundu

Çumra Haberleri Son Dakika

çumra haberleri Çumra'dan; Birlikte daha güçlüyüz. Çumra ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde, tarafsız olarak sizlere bildirmek için çalışmaktayız. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika çumra'dan haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Çumradan. Sosyal medyada takip edin, @cumradan.haber
çumra son dakika haberleri

© 2017 / 2023 - cumradan.com Künyeİletişim [ Reklam ] • Destek: Çumra MTAL